За ползите от Масажа.

Въздействие на всички видове масажи.

 

     Според вида на масажа, времетраенето, обработката на зоната от тялото или цялото тяло, използваните методи и помощни средства  водят до подмладяващо, лечебно или разкрасително  влияние на кожата, подкожието, фасциите,  кръвоносна и лимфна система, мускулите, сухожилията, костите, органите свързани с масажираната зона.

Правилния масаж винаги води до положително лечебно и регениращо въздействие едновременно на масажираната зони, свързаните с нея органи и на цялото тяло. Всички традиционни или съвременни методи за постигане на добро психическо и физическо състояние включват в своите програми и методи, елементи на масаж или самомасаж. Той е част от лечението, разкрасяването и  тонизирането на човешкото тяло още от древността и се прилагат в цял свят.

 

Доказано е, че масажи по време на лечение на всички заболявания водят до  близо 50% по ранно оздравяване на болният, а съчетаването му с други  разкрасителни, подмладяващи или спортни процедури  ( грим, липосукция, пилинг, маникюр, педикюр,  естетическа хирургия, солариум, лазерни процедури по кожата или спортни,  рехабилитационни  методи и др. ) водят до значително повишаване на ефективността им.

 

Масажите са задължителен елемент за изграждане на положителните  визии и успешните кариери на манекенки,  спортни, медийни и музикални звезди, на политици, обществени личности, на актьори и бизнес лидери. 

 

 

За значението на масажите се съди по факта, че е невъзможно постигането на значими спортни резултати при състезателите във всички спортове, включително без включването им в спортния режим на спортиста.  Въпреки напредъка на науката и множеството съвременни апарати за лечение, физиотерапия и рехабилитация, медикаменти и стимулиращи продукти всеки спортист, треньор, собственик, фен и спортен лекар знае, че добрите масажисти са задължителна част от успеха на всеки отбор и клуб. 

Без самомасажите или масажите  на бъдещата майка не е възможно правилното и здравословно формиране на плода. Не е възможно изграждането на имунната система на бебето в първите седмици след раждането му. Без осъзнатите или неосъзнатите  масажните техники на лекаря, медицинската сестра, акушерката или майката при изграждането на детето не е възможно самото раждане и оцеляване на бебето.

 

Докосването е част от задължителната човешка култура на възприемане на света и живота. Изграждането на доверие при общуването чрез докосване, било между масажиран и масажист, пациент и терапевт, между колеги, съседи, близки, любими или просто „другия“ човек до нас е в основата на щастливите и добрите резултати от това общуване.

 

 

♠Силно желаем щастие и благодарим!♠