Първо посещение на масаж: Какво трябва да знаете

Когато отивате на масаж за първи път, е важно да се чувствате комфортно и да знаете какво да очаквате. Ето някои основни насоки за изисквания и поведение:

Преди масажа:

  1. Дискусия с масажиста: Информирайте масажиста ви за всякакви болки, здравословни състояния, или области, на които искате да се съсредоточи или избегне.
  2. Противопоказания: Споменете за всякакви медицински състояния като високо кръвно налягане, алергии, бременност и др., което може да е важно преди началото на масажа.
  3. Хигиена: Преди масажа е добре да се вземе душ, това ще помогне за вашето удобство и ще е по-приятно за масажиста.

По време на масажа:

  1. Събличане по комфорт: Масажът често се извършва, когато сте напълно разсъблечени, но покрити с чаршаф или хавлия. Оставете толкова дрехи, колкото ви е комфортно.
  2. Комуникация: Не се колебайте да говорите, ако имате нужда от по-силен или по-слаб натиск, или ако нещо не ви е комфортно.
  3. Отпуснете се: Важно е да се отпуснете колкото е възможно повече. Бъдете отворени да позволите на масажиста да положи усилията, нужни за помощ.

След масажа:

  1. Останете хидратирани: Пийте много вода след масажа, тъй като хидратацията помага на тялото да се възстанови.
  2. Време за почивка: Дайте си време да се възстановите след масажа, преди да се върнете към своята дневна рутина.

Спазвайки тези прости стъпки може да максимизирате ползите от вашето първо масажно изживяване и да насладите на релакса и благополучието, което масажът може да предостави.