За ползите от Масажа.

Въздействие на всички видове масажи.
Според вида на масажа, времетраенето, обработката на зоната от тялото или цялото тяло, използваните методи и помощни средства  водят до подмладяващо, лечебно или разкрасително  влияние на кожата, подкожието, фасциите,  кръвоносна и лимфна система, мускулите, сухожилията, костите, органите свързани с масажираната зона.

Варна подмладяване зони здраве успех лечение дълголетие удоволствие болест смърт моден здравен спа център масажи реджуванс грижа за кожата лечебен масаж bazar bg рио rio grabo alo грабо базар бг olx

Правилния масаж винаги води до положително лечебно и регениращо въздействие едновременно на масажираната зони, свързаните с нея органи и на цялото тяло. Всички традиционни или съвременни методи за постигане на добро психическо и физическо състояние включват в своите програми и методи, елементи на масаж или самомасаж. Той е част от лечението, разкрасяването и  тонизирането на човешкото тяло още от древността и се прилагат в цял свят.


Доказано е, че масажи по време на лечение на всички заболявания водят до  близо 50% по ранно оздравяване на болният, а съчетаването му с други  разкрасителни, подмладяващи или спортни процедури  ( грим, липосукция, пилинг, маникюр, педикюр,  естетическа хирургия, солариум, лазерни процедури по кожата или спортни,  рехабилитационни  методи и др. ) водят до значително повишаване на ефективността им.


Масажите са задължителен елемент за изграждане на положителните  визии и успешните кариери на манекенки,  спортни, медийни и музикални звезди, на политици, обществени личности, на актьори и бизнес лидери. 


За значението на масажите се съди по факта, че е невъзможно постигането на значими спортни резултати при състезателите във всички спортове, включително без включването им в спортния режим на спортиста.  Въпреки напредъка на науката и множеството съвременни апарати за лечение, физиотерапия и рехабилитация, медикаменти и стимулиращи продукти всеки спортист, треньор, собственик, фен и спортен лекар знае, че добрите масажисти са задължителна част от успеха на всеки отбор и клуб.


Без самомасажите или масажите  на бъдещата майка не е възможно правилното и здравословно формиране на плода. Не е възможно изграждането на имунната система на бебето в първите седмици след раждането му. Без осъзнатите или неосъзнатите  масажните техники на лекаря, медицинската сестра, акушерката или майката при изграждането на детето не е възможно самото раждане и оцеляване на бебето.


Докосването е част от задължителната човешка култура на възприемане на света и живота. Изграждането на доверие при общуването чрез докосване, било между масажиран и масажист, пациент и терапевт, между колеги, съседи, близки, любими или просто “другия” човек до нас е в основата на щастливите и добрите резултати от това общуване.

♠Силно желаем щастие и благодарим!♠